Перейти до основного вмісту
Воробець Марія Михайлівна
кандидат хімічних наук
доцент кафедри хімії та експертизи харчової продукції

Scopus

Google Академія

ORCID

  • к.х.н.; диплом ДК №003967 від 19.01.2012 р.
  • магістр зі спеціальності 181-Харчові технології; диплом М22 №103400 від 31.12.2022 р.
  • доцент кафедри аналітичної хімії; атестат 12ДЦ №038582 від 03.04.2014 р

Народилася 2 квітня 1964 р. в с.Залуччя-Горішнє Снятинського району Івано-Франківської області. 

В 1979 році закінчила Горішньозалучанську восьмирічну школу, в 1981 році – Долішньозалучанську середню школу.

З 1981 по 1986 роки навчалася в Чернівецькому державному університеті на хімічному факультеті за спеціальністю «Хімія». Отримала диплом кваліфікації «Хімік. Викладач».

З 1986 по 1990 роки – учитель хімії та організатор позакласної і позашкільної виховної роботи у Хвощівській СШ Славутського району Хмельницької області.

З 1990 року і по цей час працюю в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича (інженер І категорії госпдоговірної теми; лаборант; фахівець І категорії; асистент; доцент кафедри).

У 2011 році захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата хімічних наук на тему “Вплив фінішної хімічної обробки на формування і властивості поруватого кремнію та кадмій телуриду” за спеціальністю 02.00.04 – фізична хімія (науковий керівник доктор хім. наук, професор Тевтуль Я.Ю.).

З 2021 по 2022 роки навчалася в магістратурі Державного біотехнологічного університету (м. Харків) за спеціальністю 181 «Харчові технології», ОПП – Дієтичне харчування і харчова безпека. Здобула кваліфікацію магістра зі спеціальності 181-Харчові технології.

  Воробець М.М. Поруватий кремній і кадмій телурид: фізико-хімічні основи отримання, властивості, застосування : монографія / М.М. Воробець, Г.І. Воробець. Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2014. 186 с.

  • Скрипська О.В., Андрійчук Ю.М., Лявинець О.С., Фочук П.М., Іваніцька В.Г., Копач О.В., Халавка Ю.Б., Вержак Є.В., Кобаса І.М., Воробець М.М., Сачко А.В. Хімія 2.0 : Збірник тестових завдань для підготовки до фахових іспитів. Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2024. 220 с. (Рекомендовано вченою радою ЧНУ) ISBN 978-966-423-872-1.
  • Харчові технології: особливості виготовлення й оцінка якості рослинних жирів та цукру : навч. посібник / укл. Сачко А.В., Сема О.В., Воробець М.М. Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Юрія Федьковича, 2023. 172 с. (Рекомендовано вченою радою ЧНУ)
  • Кобаса І.М., Воробець М.М. Аналітична хімія. Якісний та кількісний аналіз : навчальний посібник. – Чернівці: Чернівецький нац. ун-т, 2022. – 160 с.
  • Воробець М.М., Кондрачук І.В. Стандартизація, сертифікація, метрологія та управління якістю : навч. посібник. Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2022. 104 с. (Рекомендовано вченою радою ЧНУ)
  • Харчові технології: особливості виготовлення та оцінка якості м’ясо-молочної продукції : навч. посібник / укл. Сачко А.В., Сема О.В., Воробець М.М., Борук С.Д. Чернівці : Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича, 2020. 96 с. (Рекомендовано вченою радою ЧНУ)
  • Інструментальні методи аналізу харчової продукції: навч.-метод. посібник/ укл.: А.В. Сачко, В.В. Дійчук, М.М. Воробець, О.В. Сема. Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Юрія Федьковича, 2020. 80 с.
  • Хімія смаку, кольору і запаху: навч. посібник / укл. Борук С.Д., Дійчук В.В., Воробець М.М., Сема О.В., Чернівці: Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича, 2020. 96 с
  • Воробець М.М. Ідентифікація та методи виявлення фальсифікації : навчальний посібник / Воробець М.М., Сачко А.В., Кобаса І.М. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича, 2017. 96 с. (Рекомендовано вченою радою ЧНУ)
  • Забезпечення та хімічний контроль якості харчових продуктів : навч. посібник / Р.П. Влодарчик, І.М. Кобаса, М.М. Воробець, І.В. Кондратьєва, А.В. Сачко. Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2015. 336 с. (Гриф МОНУ)
  • Хімічний та мікробіологічний аналіз харчової продукції : навч. посібник / І.М. Кобаса, Л.М. Чебан, М.М. Воробець, В.Г. Юкало, М.Д. Кухтин. Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2014. 196 с. (Рекомендовано вченою радою ЧНУ)
  • Воробець М.М., Кобаса І.М., Дійчук В.В. Екологічна стандартизація і сертифікація та природоохоронні технології. – Навчальний посібник. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2013. – 80 с.
  • Воробець М.М. Джерела забруднення довкілля : навч. посібник / М.М. Воробець – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2012. – 80 с.
  • Кобаса І.М. Аналітична хімія. Якісний аналіз (модуль 1) / І.М. Кобаса, М.М.Воробець, І.В.Берладин // Навчальний посібник. – Чернівці: Рута, 2007. – 96 с.
  • Кобаса І.М. Аналітична хімія. Кількісний аналіз (модуль 2) / І.М. Кобаса, М.М.Воробець, І.В.Берладин // Навчальний посібник. – Чернівці: Рута, 2007. – 64 с.
  • Методи контролю якості харчової продукції : методичні рекомендації до лабораторних робіт / уклад. М.М. Воробець, І.М. Кобаса, І.В. Кондрачук. Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2022. 32 с.
  • Стандартизація, сертифікація, метрологія та управління якістю: методичні рекомендації до лабораторних робіт / уклад. : М. М. Воробець, О.В. Сема, А.В. Сачко. Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2021. 32 с.
  • Органолептичний аналіз харчових продуктів: методичні рекомендації до лабораторних робіт / уклад. : М. М. Воробець, А.В. Сачко, О.В. Сема, С.Д. Борук. Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2020. 32 с.
  • Аналіз природних об’єктів і продуктів харчування: методичні рекомендації до лабораторних робіт / уклад. : М.М. Воробець, І.М. Кобаса, В.В. Дійчук, А.В. Сачко, Л.Д. Водянка. Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2019. 56 с.
  • Воробець М.М. Хімічний аналіз продуктів харчування : методичні рекомендації до лабораторних робіт / укл. : Воробець М.М., Волощук А.Г., Горлій А.С. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2013. 32 с.
  • Кобаса І.М. Методи контролю якості харчових продуктів. Частина 1: методичні рекомендації до лабораторних робіт / укл. Кобаса І.М., Воробець М.М., Сачко А.В.  Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2013. 32 с.
  • Воробець М.М. Екологічна стандартизація і сертифікація та природоохоронні технології : методичні рекомендації до лабораторних робіт / укл. : Воробець М.М., Дійчук В.В., Кондратьєва І.В. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2012. – 32 с.
  • Волощук A.Г. Фізико-хімічні методи аналізу. Електрохімічні методи. (модуль 6) / Волощук A.Г., Воробець М.М. : методичні рекомендації до лаб. робіт. Чернівці: Рута, 2010. 64 с.
  • Волощук A.Г. Фізико-хімічні методи аналізу. Оптичні методи. (модуль 6) / Волощук A.Г., Воробець М.М. : методичні рекомендації до лаб. робіт. Чернівці: Рута, 2009. 48 с.
  • Волощук A.Г. Титриметричний аналіз: методи кислотно-основного та осаджувального титрування / Волощук A.Г., Воробець М.М., Берладин І.В. // Методичні рекомендації до лабораторних робіт. – Чернівці: Рута, 2007. – 34 с.
  • Волощук A.Г. Титриметричний аналіз: методи окисно-відновного та комплексонометричного титрування / Волощук A.Г., Воробець М.М., Баб’юк Д.П. // Методичні рекомендації до лабораторних робіт. – Чернівці: Рута, 2007. – 48 с.
  • Кобаса І.М. Аналітична хімія. Фізико-хімічні методи аналізу (модуль 3) / Кобаса І.М., Воробець М.М., Берладин І.В. // Методичні рекомендації до лабораторних робіт. – Чернівці: Рута, 2007. – 32 с.
  • Волощук A.Г. Якісний аналіз катіонів / Волощук A.Г., Воробець М.М., Сема О.В. // Методичні рекомендації до лабораторних робіт. – Чернівці: Рута, 2006. – 62 с.
  • Волощук A.Г. Аналіз невідомої речовини / Волощук A.Г., Воробець М.М., Дійчук В.В. // Методичні рекомендації до лабораторних робіт. – Чернівці: Рута, 2006. – 46 с.
  • Anna MAKARENKO, Mariia VOROBETS, Iryna KONDRACHUK, Anastasiia SACHKO, Heorhii VOROBETS, Influence of the addition of chamomile on the content of tannins in tea, Food and Environment Safety, Volume XXI, Issue 1 – 2022, pag. 33 – 38.
  • Igor Kobasa, Mariya Vorobets, Larysa Arsenieva. Bazalt tufa as a bactericide filler for some pascaging materials // J. Food and Environment Safety of the Suceava University. Food Engineering. – 2018. – Vol. XVІІ, Issue 1. – P.81–86.
  • Igor KOBASA, Mariia VOROBETS, Larysa ARSENIEVA. Nanosized titanium dioxide as an antibacterial admixture for the food packaging materials, Food and Environment Safety, Volume XV, Issue 4 – 2016, pag. 306 – 311.
  • Olha Lyubchyk Development of operational quality control method for meat products / Olha Lyubchyk, Mykola Mykyjchuk, Mariia Vorobets // Journal of Faculty of Food Engineering,Ştefan cel Mare University of Suceava, Romania Volume XIV, Issue 2 - 2015, pag. 212 – 217.
  • An investigation of the extraction concentrating of microelements from aqueous solution for atom-absorbtion analysis / Igor Kobasa, Vasyl Bilogolovka, Mariia Vorobets, Oxana Panimarchuk // Food and Environment Safety – Journal of Faculty of Food Engineering, Ştefan cel Mare University, Suceava. Romania Vol. XIIІ, Issue 4 – 2014, pag. 342-348.
  • Mariia Vorobets. Definition of phosphate content in cheeses titrimetric method / Mariia Vorobets, Igor Kobasa, Aureliia Cheban // Food and Environment Safety – Journal of Faculty of Food Engineering, Ştefan cel Mare University, Suceava. Vol. XIIІ, Issue 4 – 2014, pag. 372-375.
  • Volodymyr DIICHUK. Ion-selective electrodes based on calcium hydroxylapatite as a tool for analysis of various environmental objects, food and raw materials / Volodymyr DIICHUK, Mariia VOROBETS, Igor KOBASA // Food and Environment Safety - Journal of Faculty of Food Engineering, Ştefan cel Mare University – Suceava Vol. XII, Issue 1 – 2014, pag. 34 – 37.
  • An investigation of the extraction concentrating of microelements from aqueous solution for atom-absorbtion analysis / Igor Kobasa, Vasyl Bilogolovka, Mariia Vorobets, Oxana Panimarchuk // Food and Environment Safety – Journal of Faculty of Food Engineering, Ştefan cel Mare University, Suceava. Romania Vol. XIIІ, Issue 4 – 2014, pag. 342 – 348.

 

  • Sachko A., Kobasa I., Moysyura O., Vorobets M. Efficiency of apple juice clarification with using of nano-sized mineral oxides // Ukrainian Food Journal, Vol.9, Issue 2, 2020, 361-372 p. DOI:10.24263/2304-974X-2020-9-2-8 (WoS)
  • Воробець М.М. Вплив фінішної хімічної обробки поверхні кремнієвих пластин на десорбцію іонів Ag+, Fe3+, Ca2+ / М.М. Воробець // Фізика і хімія твердого тіла. ISSN 1729-4428. – Т.15, №1 (2014).– С.169 –172.
  • Воробець М.М. Корекція електродного потенціалу Sі-пластин перед формуванням поруватого шару/ М.М. Воробець // Східно-Європейський журнал передових технологій ISSN 1729-3774. – Т.6, №12 (66) 2013.– С.50 –53.
  • Воробець М. М. Дослідження стабільності електрофізичних параметрів Si-пластин перед формуванням поруватого шару / М.М. Воробець // Східно-Європейський журнал передових технологій ISSN 1729-3774. – Т.6, №12 (60) 2012.– С. 50 –52.
  • Особливості формування наноструктурованого шару кадмій телуриду при електрохімічному анодуванні / М.М. Воробець, Г.І. Воробець, А.Г. Волощук, Я.Ю. Тевтуль, В.Н. Ткач // Питання хімії та хімічної технології. – 2011. – №1. – С.151–155.
  • Вплив способу підготовки та легуючих домішок на процес пороутворення і структурну модифікацію поверхні твердих розчинів CdTe / М.М. Воробець, Г.І. Воробець, А.Г. Волощук, Я.Ю. Тевтуль, В.М. Ткач // Укр. хім. журн. – 2011. – Т.77. – №1. – С.44–48.
  • Кобаса, І., & Воробець, М. (2025). Формування якості хліба пшеничного, збагаченого борошном кунжуту. Herald of Khmelnytskyi National University. Technical Sciences347(1), 534-538. https://heraldts.khmnu.edu.ua/index.php/heraldts/article/view/1343
  • Воробець, М., & Долішняк, П. (2024). Вплив борошна гречаного на якість кондитерського виробу «Калачик ванільний». Herald of khmelnytskyi national university. Technical sciences, 345 (6(2), 185–189. Https://doi.org/10.31891/2307-5732-2024-345-6-28
  • Воробець, М., & Захаровська, О. (2024). Безглютеновий хліб на основі борошна рисового з добавкою чаю матча. Herald of Khmelnytskyi National University. Technical Sciences, 339(4), 55–58. DOI https://doi.org/10.31891/2307-5732-2024-339-4-9  ISSN 2307-5732
  • Воробець М. М., Євлаш В. В., Кобаса І. М., Кондрачук І. В. Формування якості хліба пшеничного з добавкою «клітковина гречана», Праці Таврійського державного агротехнологічного університету: наукове фахове видання / ТДАТУ; гол. ред. д.т.н., проф. В. М. Кюрчев. Запоріжжя : ТДАТУ, 2023. Вип. 23, т. 1. С. 207 – 218.
  • Воробець М.М.Нанодисперсний TiO2, допований сульфуром як добавка до упакувань харчової продукції / М.М. Воробець, І.М. Кобаса, О. I. Панімарчук // Scientific Journal “ScienceRise”.– №8 (37) 2017. С.33 – 36.
  • Воробець М.М., Кобаса І.М., Чебан Л.М., Драгомаца Б. Антибактеріальна активність ТіО2, модифікованого сульфуром // Науковий вісник Чернівецького ун-ту. Вип. 792.: Хімія. Чернівці, 2017. – С. 29– 33.
  • Воробець М. М. Ідентифікація сторонніх домішок-фальсифікаторів у пиві / М.М. Воробець, Кобаса І. М., Третяк Д.І. // Науковий  вісник ЧНУ, вип. 781, Хімія. Чернівці, 2016. С.24–29.
  • Воробець М. М. Удосконалення методики гравіметричного визначення вмісту жиру у твердому сирі / М.М. Воробець, Кобаса І. М., Головата К. Я. // Науковий  вісник ЧНУ, вип. 781: Хімія. – Чернівці, 2016. – С.14–17.
  • Воробець М.М. Якісна оцінка соків для дитячого харчування органолептичним, хімічним і фізико-хімічними методами аналізу / М.М. Воробець, І.М. Кобаса, І.І. Фрунза // Науковий вісник Чернівецького університету, вип. 683, Хімія. Чернівці, 2015. С. 53–57.
  • Anna MAKARENKO, Mariia VOROBETS, Iryna KONDRACHUK, Anastasia SACHKOInfluence of the addition of chamomile on the content of tannin in tea. The International Conference “Biotechnologies, Present and Perspectives”. Suceava, Romania. 8th Edition, 5th November 2021 – P.61. ISSN 2068-0819
  • Ihor M. Kobasa, O.V. Sema, M.M. Vorobets Regularities of formation and  some physico-chemical properties of cooper and silver films on CdTe, CdSb, In2Hg3Te6. XIV International Conference on Crystal Chemistry of Intermetallic Compounds. Lviv, Ukraine, September 22-26, 2019. P.81.
  • Photocatalytic oxidation of iodine ions by titanium dioxide, sensitized by zwitterionic dye / Kobasa I.M., Kondrachuk I.V., Vorobets M.M., Vorobets G.I. // E-MRS Conference programme – Fall Meeting 2019. Symposium H. New materials for photonics. 16th – 19th September 2019, Warsaw, Poland. – P. 133.
  • Photocatalytic reduction of methylene blue by the titanium dioxide sensitized with the symmetrical cationic polymethine dyes / Kobasa I.M., Kropelnytska Yu.V., Kondrachuk I.V., Vorobets M.M., Vorobets G.I. // E-MRS Conference programme – Fall Meeting 2019. Symposium M. Metal oxide- and oxyhydride-based nanomaterials for energy and environment-related applications. 16th – 19th September 2019, Warsaw, Poland. P. 208.
  • Heterostructures of titanium dioxide with polymethine dye as photocatalyst of oxidation reaction of iodide ions / Kobasa I.M., Sema O.V., Vorobets M.M., Vorobets G.I. // E-MRS Conference programme – Fall Meeting 2019. Symposium M. Metal oxide- and oxyhydride-based nanomaterials for energy and environment-related applications. 16th – 19th September 2019, Warsaw, Poland. P. 221.
  • Methods and Computerized Equipment of Identification and Express Analysis of Carcinogenic Components in Bioactive Environments and Nanostructured Materials / Heorhii Vorobets, Mikhailo Solomiychuk, Aurelia Zelya, Viktor Strebezhev, Mariia Vorobets, Volodymyr Buchakchiyskyi, Olexiy Pshenychnyi  // E-MRS Conference programme – Fall Meeting 2019. Symposium V: Bioinspired and Biointegrated Materials as New Frontiers Nanomaterials IX. 16th – 19th September 2019, Warsaw, Poland. P. 353.
  • The influence of nanodisperse dioxide titanium and basalt tuff on biofilm forming by microorganisms strain reference / Kobasa I.M., Rotar D.V., Vorobets M.M., Vorobets G.I. // E-MRS Conference programme – Fall Meeting 2019. Symposium V: Bioinspired and Biointegrated Materials as New Frontiers Nanomaterials IX. 16th – 19th September 2019, Warsaw, Poland. P. 354.
  • Photocatalytic and antibacterial activity of nanodispersed TiO2 obtained by the pyrogenic method (part I) / Kobasa I.M., Rotar D.V., Kondrachuk I.V., Vorobets M.M., Vorobets G.I. // E-MRS Conference programme – Fall Meeting 2019. Symposium V: Bioinspired and Biointegrated Materials as New Frontiers Nanomaterials IX. 16th – 19th September 2019, Warsaw, Poland. P. 363.
  • Photocatalytic and antibacterial activity of nanodispersed TiO2 obtained by the pyrogenic method (part II, experiment) / Kobasa I.M., Rotar D.V., Kondrachuk I.V., Vorobets M.M., Vorobets G.I. // E-MRS Conference programme – Fall Meeting 2019. Symposium V: Bioinspired and Biointegrated Materials as New Frontiers Nanomaterials IX. 16th – 19th September 2019, Warsaw, Poland. P. 368.
  • Advanced investigation of the fundamental properties and bioactive functionality of nanostructured titanium dioxide / Kobasa I.M., Vorobets M.M., Vorobets G.I. // E-MRS Conference programme – Fall Meeting 2019. Symposium V: Bioinspired and Biointegrated Materials as New Frontiers Nanomaterials IX. 16th – 19th September 2019, Warsaw, Poland. – P. 377.
  • Vorobets M.M.Vorobets G.I. Sensors based on nano-Si for rapid identification of nitrogen, sulfur and carbon compounds / M.M. Vorobets, G.I. Vorobets // Symposium К: Bioinspired and biointegrated materials as frontiers nanomaterials, VII of the E-MRS 2017 Spring Meeting, Strasbourg (France), May 22 – 26, 2017.  Р. 87.
  • Igor Kobasa, Mariia Vorobets, Larysa Arsenieva. Basalt tufa as abactericide filler fo packaging materials. International conference biotechnologies present and perspectives. November 24 – 25, 2017. Sucheava. Romania. P. 21.

 

  • Воробець М. Оцінка хліба житньо-пшеничного з добавкою порошку гарбузового насіння / М. Воробець, В. Мельник // Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення (випуск 95): матеріали Міжнародної наукової інтернет-конференції, (м. Тернопіль, Україна, м. Ополе, Польща, 16-17 січня 2025 р.) /редкол. : О. Патряк та ін. ГО “Наукова спільнота”, WSZIA w Opolu. Тернопіль :ФО-П Шпак В.Б. 2025. 141 c. С. 106-109. – ISSN 2522-932X ORCID0000-0003-0474-7382 http://www.konferenciaonline.org.ua/ua/article/id-2052/
  • Воробець М. Оцінка хліба житньо-пшеничного з добавкою порошку гарбузового насіння / М. Воробець, В. Мельник // Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення (випуск 95): матеріали Міжнародної наукової інтернет-конференції, (м. Тернопіль, Україна, м. Ополе, Польща, 16-17 січня 2025 р.) /редкол. : О. Патряк та ін. ГО “Наукова спільнота”, WSZIA w Opolu. Тернопіль :ФО-П Шпак В.Б. 2025. 141 c. С. 106-109. – ISSN 2522-932X  ORCID0000-0003-0474-7382   http://www.konferenciaonline.org.ua/ua/article/id-2052/
  • Воробець М. Листя буряка столового як альтернатива норі / М. Воробець, І. Кобаса, О. Ткачук // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека: Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 7 листопада 2024 р., м. Київ. К.: НУХТ, 2024 р. 157 с.  С .53 – 55
  • Воробець М.М. Розроблення рецептур сорбету на основі овочевої сировини / М.М. Воробець, І.М. Кобаса, М.І. Котурлаш // Сучасні досягнення в харчовій, органічній та полімерній хімії: тези доповідей Міжнародної наукової конференції, присвяченої світлій пам’яті д.х.н., проф. Воронова С. А. Львів 2426 жовтня 2023 року / М-во освіти і науки України, нац. університет «Львівська політехніка», 2023. 139 с. С. 118.
  • Кобаса І.М. Технологія дієтичної добавки на основі лузги гречки / І.М. Кобаса, М.М. Воробець // Сучасні досягнення в харчовій, органічній та полімерній хімії: тези доповідей Міжнародної наукової конференції, присвяченої світлій пам’яті д.х.н., проф. Воронова С. А. Львів 2426 жовтня 2023 року / М-во освіти і науки України, нац. університет «Львівська політехніка», 2023. 139 с. С. 126.
  • Воробець М.М. Вплив добавки порошку гречаної лузги на органолептичні властивості хліба пшеничного / М.М. Воробець, І.М. Кобаса, В.В. Євлаш // Стан і перспективи харчової науки та промисловості: тези доповідей VІ Міжнародної науково-технічної конференції. (Тернопіль, 22–23 вересня 2022 року) / М-во освіти і науки України, Терн. націон. ун-т ім. І. Пулюя [та ін.].  Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2022. 67 с. С. 58.
  • Воробець М.М. Модифікація методики гравіметричного визначення вмісту жиру у морозиві / М.М. Воробець, В.В. Тепчук // Виробничий процес та технології, сучасний девелопмент та поліграфія : матеріали І міжнародної спеціалізованої наукової конференції, м. Хмельницький, 5 березня, 2021 р. / Міжнародний центр наукових досліджень. – Вінниця: Європейська наукова платформа, 2021. 62 с. 25. ISBN 978-617-7991-18-1, DOI 10.36074/mcnd-05.03.2021.production.02
  • Борук С.Д., Кобаса І.М., Воробець М.М. Органолептичні властивості та харчова безпека кондитерських виробів із вмістом високодисперсного агрусу / Збірник Підприємництво, торгівля: теоретичні підходи та практичні аспекти розвитку: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Старобільськ, 26 – 27 листопада 2020 року). Харків : Вид-во Іванченка І.С. : Харків, 2020. 278 с. С. 80 – 83.
  • Воробець М. Люмінесцентний аналіз як експрес-метод для визначення якості шоколаду / Воробець М., Кобаса І., Тарабузан Н. // V Міжнародна науково-технічна конф. «Стан і перспективи харчової науки та промисловості». – 2019. – 10–11 жовтня 2019 р. Тернопіль. 2019. С. 40.
  • Воробець Г.І., Соломійчук М.П., Зеля А.Г., Стребежев В.М., Воробець М.М., Бучакчійський В.С., Пшеничний О.О., Гордіца В.Е., Воробець О.Г., Зелик А.Є. Методи і комп’ютеризовані засоби ідентифікації та експрес аналізу канцерогенних компонент в біоактивних середовищах і матеріалах / Проблеми інформатики та комп’ютерної техніки: праці VIII Міжнародної науково-практичної конференції (ПІКТ-2019), м. Чернівці, 03 – 06 жовтня, 2019. Чернівці: Чернівецький національний ун-т, 2019. С. 66 – 67.
  • Марія Воробець. Кількісне визначення саліцилової кислоти у пиві / Марія Воробець, Ігор Кобаса, Дмитро Третяк // Стан і перспективи харчової науки та промисловості : тези доповідей IV Міжнародної науково-технічної конференції. (Тернопіль 11 – 12 жовтня 2017 року) / МОН України, ТНТУ імені Івана Пулюя – Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017. С.32.
  • Кондрачук І.В., Воробець М.М., Кобаса І.М. Збагачення безе йодом, виділеним із листків, шкірки та молодого ядра волоського горіха. Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції. м. Полтава, ПДАУ, 2021. 163 с. С. 90–93.
  • Ілюк Д.С. Люмінесцентний аналіз як експрес-метод виявлення кваліметричної фальсифікації меду водою / Д.С. Ілюк, М.М. Воробець // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених, 8 квітня 2021 р. : [тези у 2-х ч.] / редкол. : О. І. Черевко [та ін.]. – Харків : ХДУХТ, 2021. – Ч. 1. 231 с. С. 56.
  • Анна Маковій. Фотокаталітичні властивості Титан (ІV) оксиду, модифікованого Сульфуром / Анна Маковій, Марія Воробець, Ігор Кобаса // ІІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Актуальні проблеми хімії та хімічної технології», 21 – 22 листопада 2018 р. Національний університет харчових технологій, м. Київ, 2018. 243 с.
  • Валентина Глущак (керівник Воробець М.М.). Формування якості веганського апельсинового мармеладу з використанням чаю матча / Матеріали студентської наукової конференції Чернівецького національного університету (16 18 квітня 2024). Навчально-науковий інститут біології, хімії та біоресурсів. – Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2024.
  • Юлія Тащук (керівник Воробець М.М.). Показники якості кексу «Масляний» з різним умістом добавки «Клітковина гречана» / Матеріали студентської наукової конференції Чернівецького національного університету (16 18 квітня 2024). Навчально-науковий інститут біології, хімії та біоресурсів. – Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2024.
  • Дмитро Качинський (керівник Воробець М.М.). Поліпшення органолептичних показників безглютенового тіста для піци купажуванням пшоняного та рисового борошна / Матеріали студентської наукової конференції Чернівецького національного університету (16 18 квітня 2024). Навчально-науковий інститут біології, хімії та біоресурсів. – Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2024.
  • Юлія Тащук (керівник Воробець М.М.). Вплив харчової добавки «Клітковина гречана» на органолептичні показники кексу «Масляний» / Матеріали студентської наукової конференції Чернівецького національного університету (25 27 квітня 2023 року). Навчально-науковий інститут біології, хімії та біоресурсів. – Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2023. 202 с.  С. 180 – 182.
  • Олександра Захаровська (керівник Воробець М.М.). Макаронні вироби з рисового борошна з додаванням яблучного пектину / Матеріали студентської наукової конференції Чернівецького національного університету (25 27 квітня 2023 року). Навчально-науковий інститут біології, хімії та біоресурсів. – Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2023. 202 с. С. 144 – 146.
  • Дмитро Качинський (керівник Воробець М.М.). Розробка рецептури безглютенового тіста для піци / Матеріали студентської наукової конференції Чернівецького національного університету (25 27 квітня 2023 року). Навчально-науковий інститут біології, хімії та біоресурсів. – Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2023. 202 с. С. 48 – 49.
  • Анна Макаренко (керівник Воробець М.М.). Вплив добавки ромашки лікарської на вміст таніну у чорному чаї / Матеріали студентської наукової конференції Чернівецького національного університету (20–22 квітня 2021 року). Інститут біології, хімії та біоресурсів. – Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2021. 230 с. С. 111–112.
  • Анна Макаренко (керівник Воробець М.М.). Кваліметрична оцінка домашнього майонезу з різним вмістом соняшникової олії / Матеріали студентської наукової конференції Чернівецького національного університету (22–23 квітня 2020 року). Інститут біології, хімії та біоресурсів. – Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2020. 264 с. С. 132 – 133.
  • Джоанна Ілюк (керівник Воробець М.М.). Застосування люмінесцентного аналізу для виявлення фальсифікації меду водою / Матеріали студентської наукової конференції Чернівецького національного університету (22 – 23 квітня 2020 року). Інститут біології, хімії та біоресурсів. – Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2020. 264 с. С. 82 – 83.
  • Павло Герасимюк (керівник Воробець М.М.). Освітлення виноградних вин у домашніх умовах / Матеріали студентської наукової конференції Чернівецького національного університету (16 – 17 квітня 2019 року). Інститут біології, хімії та біоресурсів. – Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2019. 221 с. С. 31 – 32.
  • Назар Тарабузан (керівник Воробець М.М.). Люмінесцентний аналіз як експрес-метод для визначення якості шоколаду / Матеріали студентської наукової конференції Чернівецького національного університету (16 – 17 квітня 2019 року). Інститут біології, хімії та біоресурсів. – Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2019. 221 с. С. 167 – 168.

За останні роки проходила курси підвищення кваліфікації:

  • З 15.01.2025 по 28.02 2025 - наукове стажування в межах Угоди про співробітництво у Сучавському університеті «Штефан чел Маре» (Румунія) (264 год.).
  • З 01.09.2021 по 31.12.2022 роки - навчання в магістратурі Державного біотехнологічного університету (м. Харків) за спеціальністю 181 «Харчові технології».
  • З 04.10.2021 по 30 квітня 2022 р.  – ТОВ «Саадет Україна» м. Чернівці, стажування без відриву від основного місця роботи (15 кредитів, 450 год.).
  • З 24.05.2021 по 18.11.2021 р. – Інститут післядипломної освіти Національного університету харчових технологій, стажування за програмою «Управління якістю і безпечністю харчових продуктів на основі НАССР». Сертифікат № 4388/121 (6 кредитів, 180 год.).
  • 2020 р. – онлайн курс «Основи користування Moodle (3 кредити, 90 год.; Сертифікат 7SURX31j1x від 4.04.2020).
  • 2019 р. – на кафедрі технології молока і молочних продуктів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького. Довідка № 79-25 від 04.11.2019

З 2016 по 2019 роки вчений секретар спеціалізованої вченої ради К 76.051.10 Чернівецького національного університету із захисту дисертацій за спеціальностями: 02.00.04 «Фізична хімія» і 02.00.21 «Хімія твердого тіла». 

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності